En Rask party-pooper – stoppade Washingtons stora segersvit

By Uffe Bodin

Inför nattens möte med Carolina Hurricanes hade Washington Capitals vunnit tio raka hemmamatcher. Victor Rask såg till att få ett stopp på den stark sviten. Med sitt segermål hjälpte han Carolina till en 3–1-seger.

Washington Capitals har varit mer eller mindre ostoppbara hemma i Capital One Arena den senaste dryga månaden. Innan nattens förlust mot Carolina Hurricanes hade laget inte förlorat på hemmais sedan 30 november i fjol, då Los Angeles Kings fick med sig en 5–2-seger från huvudstaden.

Men i natt såg Carolina och framför allt Victor Rask till att stoppa ”Caps” tio matcher långa vinstsvit. Knappa elva minuter in i den tredje perioden fick 24-åringen stopp på dödläget när han satte det matchvinnande 2–1-målet för sitt Carolina.

TRE SVENSKA POÄNG I MATCHEN

Det var under en avvaktande utvisning för Washington som Rask var på rätt plats vid rätt tillfälle när han rakade in en målvaktsretur.
– Jag är inte säker på hur pucken kom till mig. Men (backen Justin) Faulk sköt den och på något sätt studsade den rakt ut till mig och jag försökte bara få den på mål, säger Rask till nhl.com.

Sebastian Aho avrundade målskyttet i matchen genom att göra 3–1 i tom kasse, framspelad av Elias Lindholm. Det innebar matchens tredje svenska poäng. Christian Djoos plockade upp en assist på Lars Ellers mål för Washington.

Washington – Carolina 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Washington: Lars Eller (8) (Christian Djoos).
Carolina: Jordan Staal (12), Victor Rask (11), Sebastian Aho (15) (Elias Lindholm).

The post En Rask party-pooper – stoppade Washingtons stora segersvit appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: En Rask party-pooper – stoppade Washingtons stora segersvit

kommentarer