En världsmästare från 1962 – Old School Hockey Bert-Ola Nordlander

Lennart Svedberg 001

I veckans Old School Hockey möter vi en världsmästare från 1962, och en spelare som har sin tröja i taket på Johanneshov. Möt Timråsonen Bert-Ola Nordlander.

Bert-Ola Nordlander blev världsmästare 1962 i Denver, Colorado. Han växte upp nära
Wifsta/Östrands hemmaplan i Timrå utanför Sundsvall, men kom att spela i AIK under större delen av sin karriär. Idag bor han med sin fru Lena på Ingarö utanför Stockholm och det är också där som vi träffar honom för den här intervjun.
– Jag växte upp några hundra meter från gamla rinken i Östrand, Järnvägsgata hette det. Vi var faktiskt tre killar som spelade i Tre Kronor och var från samma gata. Det var jag ”Eje” Lindström och ”Lill-Strimma” Svedberg.

När lärde du känna ”Eje” Lindström?
– Vi lärde känna varandra väldigt tidigt. Han är ett år och några dagar äldre än jag och vi båda har fortfarande en väldigt bra kontakt.

”Lill-Strimma”

”Lill-Strimma” bodde också på samma gata nämner du. Nu är visserligen han yngre än dig och ”Eje” Lindström, men hur var han som ung grabb då ni växte upp tillsammans?
– Han började åka skridskor rätt sent. Sedan lekte han mycket med småungar. Däremot var, som sagt var, jag och ”Eje” ofta nere på Wifsta/Östrands gamla plan.

Läs mer här: En världsmästare från 1962 – Old School Hockey Bert-Ola Nordlander

kommentarer