En vass Quist sänkte Timrå

Björklöven studsade tillbaka snabbt efter att ha nollats på hemmaplan mot Västerås i premiären. Idag besegrade man Timrå, efter att William Quist varit glödhet och noterat 2+2.

Björklöven ses av många som favoriter till att knipa en av de två finalplatserna i HockeyAllsvenskan. I premiären föll man med 2-0 mot en annan tippad toppkonkurrent, Västerås, men idag fick man ordentlig fart på offensiven.

I bortamötet mot Timrå tog man säsongens första seger, efter att ha vunnit med 5-2. Allra hetast var William Quist, som tog sig upp i en tidig poängligaledning efter sin poängexplosion i kväll.

26-åringen, som förra säsongen ”bara” mäktade med 18 poäng, sköt två mål och spelade fram till lika många i segern. Faktum är att han låg bakom samtliga mål som tog Björklöven upp i en 4-0-ledning.

Timrå reducerade två gånger om, via mål av Sam Marklund och Per Hallin, men veteranen Stefan Öhmans 5-2-mål i slutminuterna stängde definitivt butiken för Timrås del. Därmed står man kvar på noll poäng efter två matcher.

Henrik Hetta, som fick med sig 1+1 från matchen, öppnade målskyttet för Björklövens del. Även Alex Hutchings blev målskytt.

Läs mer här: En vass Quist sänkte Timrå

kommentarer