Energitapp – anledningen till sparkningen: ”Tycker att vi behöver få in lite ny energi”

By Måns Karlsson

Mora valde under söndagen att sparka tränaren Mattias Karlin. Anledningen är ett energitapp i spelartruppen, säger klubbdirektör Peter Hermodsson.
– Vi måste skapa den positiva atmosfären kring och i laget. Det är tungt att leda ett lag som har förlorat ganska mycket, säger han till Hockeypuls.

Bomben briserade under söndagen. Då valde Mora att sparka tränaren Mattias Karlin, och assisterande tränare Mikael Johansson, trots att laget ligger på säker mark. Nu uttalar sig klubbdirektören Peter Hermodsson om beslutet att göra sig av med tränaren.

Han säger att laget tappat i energi.
– Det är väl inte så konstigt. Vi tycker att vi behöver få in lite ny energi. Vi tror att vi kan få ut mer av laget och vi känner att det var en förändring som behövs för att kunna skapa det, säger Moras klubbchef till Hockeypuls.
– Det är väl just det här energitappet som laget har. Vi måste skapa den positiva atmosfären kring och i laget. Det är tungt att leda ett lag som har förlorat ganska mycket.

”HÅRT ARBETANDE KILLAR”

Hermodsson valde att istället anställa Johan Rosén, närmast från U18-laget, och Daniel Hermansson, utvecklingstränare, som ny tränarduo.
– Det är hårt arbetande killar som givetvis har ett stort hjärta för klubben som är viktigt i det här läget. Det vill vi att de ska visa grabbarna för att klara våren. Det är inte bara hjärna, utan även hjärta.

Mora ligger tolva med 36 poäng på 35 matcher. Rögle ligger på kvalplats med 35 poäng på 36 matcher.

The post Energitapp – anledningen till sparkningen: ”Tycker att vi behöver få in lite ny energi” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Energitapp – anledningen till sparkningen: ”Tycker att vi behöver få in lite ny energi”

kommentarer