Ett öppet brev till alla läkare

Kära du, läkare som jobbade på när-akuten på Södermalm i Stockholm den 11 januari, detta här är ett öppet brev till dig, och till alla andra läkare som uppenbart glömt bort eller missat att ni jobbar med och för människor. Jag undrar om du vet hur dålig du fick mig att känna mig efter mitt besök hos dig. Jag undrar om du vet hur lättad jag var över att det var mörkt ute när stora hejdlösa tårar trillade ner för mina kinder på väg hem efter att jag träffat dig. Efter 23 år av svensk vård har jag aldrig (läs: aldrig någonsin, av alla gånger jag haft läkarkontakt) blivit behandlad som en människa, med känslor, tankar, frågor och funderingar. Så jag undrar om du vet att det var med en klump i magen som jag satt och väntade på att få träffa dig. Och när jag sedan, från en redan utsatt position berättat varför jag behöver dig, varför jag behöver din hjälp så kollar du på mig som att jag är smuts på dina vita skor. Du drar på ett hånleende men säger ingenting, utan går likgiltigt mot dörren och öppnar den som i en gest att jag ska gå.

Läs mer här: Ett öppet brev till alla läkare

kommentarer