Ett superlöfte med en osäker framtid – efter chockbeskedet

By Ronnie Rönnkvist

Hon skulle egentligen spela universitetshockey, men skolan lade ned damverksamheten. Nu är framtiden osäker för ett av svensk ishockeys kommande affischnamn.
– Jag var jätteinspirerad att få åka, men nu vet jag inte hur det blir. Nu sitter jag på ett utgående kontrakt med Djurgården, men jag har i alla fall bestämt mig för att det blir Sverige även nästa säsong, säger hon till hockeysverige.se.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tillsammans med Maja Nylén-Persson är nog Hanna Olsson Sveriges mest lovande hockeyspelare. Trots att hon ännu bara är 18 år har hon spelat tre VM-turneringar och inte mindre än fyra Junior-VM. Den här säsongen skulle bli hennes sista på svensk mark på ett tag. Från och med hösten skulle hon spela hockey och plugga på University of North Dakota. Men i våras kom ett besked som kastade om allt för henne, skolan skulle lägga ner sin damhockeyverksamhet.
– Det var såklart en chock för mig, hela den organisationen och alla inblandade. Det var kaos allting och det här beskedet kom dessutom mitt under VM. Samtidigt som jag skulle hålla fokus på det så blev allt som en chock, berättar Hanna Olsson då vi ses på Hovet i Stockholm.
– Först förstod jag inte att det var sant. Det var något helt sjukt som hände och inget jag hade kunnat räkna med direkt. Det var såklart jättetråkigt eftersom jag hade känt att det hade varit så rätt för mig att åka dit och till just den organisationen. Jag var jätteinspirerad att få åka, men nu vet jag inte hur det blir. Nu sitter jag på ett utgående kontrakt med Djurgården, men jag har i alla fall bestämt mig för att det blir Sverige även nästa säsong. Det blir för tajt att hinna med alla tester och allt som måste göras för

Läs mer här: Ett superlöfte med en osäker framtid – efter chockbeskedet

kommentarer