Färjestad jagar revansch: ”Den tuffa biten är historiken”

Inget slutspel för första gången på över 20 år. Då lassade Färjestad upp tunga slantar för att skapa sig ett topplag igen. Nu ligger pressen på tränaren Tommy Samuelsson att få fason på det hajpade lagbygget.
– Den tuffa biten är historiken. I Färjestad är det en framgångsrik historik, vilket inte skett per automatik, säger Samuelsson till hockeysverige.se inför premiären mot Karlskrona.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad hade en tuff säsong i fjol och tog sig inte ens till slutspel. Det var första gången laget inte tog sig till minst kvartsfinal sedan säsongen 1993/94. Då hette en av lagets backar Tommy Samuelsson. I dag är han lagets tränare. Efter missen förra säsongen ökar trycket på honom och laget att leverera minst en kvartsfinalplats.
– Det är egentligen ingen större press den här säsongen jämfört med vad man är van vid. Klart att det finns en revanschlusta efter förra säsongen. Det finns också förväntningar inför varje ny säsong, säger FBK-tränaren när hockeysverige.se träffar honom på den välbesökta upptaktsträffen i Norra Latins gamla skollokaler i centrala Stockholm inför SHL-starten.
– Egentligen är det inget annorlunda. Vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att vi behöver få en bättre start på serien för att få en bättre ryggsäck

Läs mer här: Färjestad jagar revansch: ”Den tuffa biten är historiken”

kommentarer