Favoritfigurer engagerar i nördförening

MALMÖ Det blir mer och mer populärt att klä ut sig och engagera sig i sin favoritfigur.

– Det är kul att ha en favorithjälte som man följer och kan leva sig in i. Det passar både vuxna och barn, menar Annika Svensson från Oxie.
Tillsammans med dottern Engla deltog hon i en workshop med sminkning, teckning och cosplay på Stadsbiblioteket i Malmö på lördagen.
– Cosplay är när du klär ut dig som din favoritfigur och spelar den rollen. Min favorit är den mindre kända Supergirl och min dotter är Snöprinsessan från filmerna Frost, som ungarna älskar, säger Annika Svensson.
Det är så himla kul att klä ut sig och bli sminkad, berättar Engla Svensson när hon trippar runt i sin blåskimrande klädsel.
– Vi kallar oss för Stolt nörd och har nyligen startat en grupp här i Malmö som ska ordna event om allt från cosplay, filmer och tv-spel till sminkning och arrangemang med olika teman. I höstas var det halloweenfest och då klädde många ut sig till zombies, säger mamma Annika Svensson.
Vid ett bord sitter några av deltagarna och ritar sin favorithjälte. Maria Lindgren har skapat en egen fantasifull katt som hon har klätt ut sig som och Cheka Diaz har tecknat

Läs mer här: Favoritfigurer engagerar i nördförening

kommentarer