FBK:s barndomskompisar uppfyller drömmen ihop: ”Hållit ihop sedan vi var två”

By Anton Edman

Fabian Zetterlund och Olle Eriksson Ek är inte bara lagkamrater i Färjestad. De båda Karlstad-pojkarna kan varandra utan och innan. Nu ska barndomskompisarna ut på nästa äventyr tillsammans – JVM i Buffalo.
– Vi har hållit ihop sedan vi var två år, säger Zetterlund till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det lackar mot jul. Det betyder även att JVM ligger runt hörnet. 26 december startar den den folkkära turneringen som spelas i Buffalo, USA, den här säsongen.

När förbundskapten Tomas Montén presenterade sin bruttotrupp den 6 december fanns inte mindre än tre Karlstad-killar med. Fabian Zetterlund, Olle Eriksson Ek och Oskar Steen spelar dessutom allihop i Färjestad BK.
– Det är lite speciellt faktiskt. Steen har gjort det jättebra här i SHL och Olle har stått mycket i J20 och gjort det jättebra där. Det är roligt att de också får chansen, säger Zetterlund till hockeysverige.se.

Just Zetterlund och Eriksson Ek har en betydligt djupare relation än den via ishockeyn. De två 18-åringarna är barndomskompisar och har känt varandra i princip hela livet.
– Vi växte upp tillsammans. Vi har hållit ihop sedan vi var två år. Vi har lekt och spelat en massa grejer som hockey, landbandy och och allt möjligt.

Medan Zetterlund är forward hamnade Eriksson Ek mellan stolparna som målvakt. Och det har sin förklaring från uppväxten. I alla fall om man ska tro Zetterlund.
– Han var väl lite för dålig på skridskorna så han fick ställa sig i målet, säger barndomsvännen och skrattar.

Men när han ska plocka fram Eriksson Eks bästa egenskap verkar det vara målvakten som ofta får sista ordet.
– Det är väl att han psykar mig på träningarna. Det är väl det som skär mest i kroppen när man missar ett läge och han tar pucken.

Fabian Zetterlund i

Läs mer här: FBK:s barndomskompisar uppfyller drömmen ihop: ”Hållit ihop sedan vi var två”

kommentarer