Filip Forsberg mot comeback – då ordnade Nashvilles andra svenskar segern

By Uffe Bodin

Filip Forsberg närmar sig sakta men säkert comeback för Nashville Predators efter sin skada. I hans frånvaro såg två andra svenskar till att bära offensiven i nattens bortamöte med New Jersey Devils. Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson stod för 1+1 var i 3–0-segern.

Filip Forsberg har inte spelat på snart en månad efter att ha drabbats av en skada 29 december. Men nu är comebacken när. Han spelade inte i nattens bortamöte med New Jersey Devils, men det faktum att Nashville Predators valde att sätta upp forwarden Cody McLeod på waivers härom dagen indikerar att man inom kort kommer vara redo att ta bort svensken från skadelistan.

McLedo, som plockades upp av New York Rangers i går, offrades eftersom Predators behövde göra rum för Forsberg.

I hans frånvaro plockade Predators poäng för åttonde matchen i rad när man besegrade New Jersey med 3–0 i Prudential Center i natt. Bakom vinsten stod dels målvakten Pekka Rinne, som höll nollan för fjärde gången den här säsongen efter att ha stoppat 27 skott, dels svenskarna Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson. Båda två lämnade isen med både mål och assist.

SUBBAN NÄRMAR SIG TOPPEN AV POÄNGLIGAN

Det gjorde även stekhete P.K. Subban, som har vräkt in mål sista tiden. 28-åringen har mål i tre raka matcher och fem poäng (3+2) på sina fem senaste matcher. Det ger honom 37 poäng (12+25) på 47 matcher och placerar honom på fjärde plats i backarnas poängliga. Bara John Klingberg (48), Brent Burns (41) och John Carlson (38) har svarat för fler.

Mattias Ekholm har också en poängmässigt sett bra säsong. Med sju mål och 24 poäng på

Läs mer här: Filip Forsberg mot comeback – då ordnade Nashvilles andra svenskar segern

kommentarer