Filmerna på väg tillbaka

Svedala Föreningen Kulturhuset Flamman håller på att bildas och syftet är att locka en ny publik till huset. Ett första steg är att starta en filmklubb och premiärvisningen planeras till mars månad.

Kulturhuset Flamman ägs av teaterföreningen Sveamatea. De framför sina uppsättningar och har verksamhet här men i övrigt står den fina salongen ofta tom.
Nu ska det bli ändring på det. Det är dags att börja fylla på i bänkraderna även om det är optimistiskt att tro att alla de 109 orangefärgade och rödfärgade plyschstolarna blir fullsatta.

– Först tänkte vi att vi är glada om det kommer några stycken. Men vi har redan fått ett mycket bra gensvar på Facebook, berättar Daniel Berg som är en av initiativtagarna. Ett 20-tal personer har anmält sitt intresse på två dagar.
– Vi vill ge folk en riktig bioupplevelse. Här finns stolar, ordentligt ljud och en projektor. Kiosken är nyrenoverad och vi kommer att köpa in en popcornmaskin.
Att vara med i filmklubben kommer att kosta cirka 200 kronor om året. Medlemmarna får fri tillgång till filmvisningarna. Två filmer planeras vid varje tillfälle.
Filmvisningarna blir inte på någon fast dag utan kommer att variera eftersom man måste ta hänsyn till Sveamateas spelschema och andra evenemang som kan

Läs mer här: Filmerna på väg tillbaka

kommentarer