Fjärde raka segern i fyrstads för Sparta

BROTTNING För fjärde året i rad kan IK Sparta titulera sig svenska lagmästare i brottning. Efter 8-0 mot Ore, 4-4 mot Örgryte IS och 5-3 mot arrangerande Falköping stod Sparta som vinnare av årets fyrstadsbrottning.

– På förhand tyckte jag att vi gällde som favorit. Jag trodde på seger, avslöjar Lennie Persson, sportchef i Sparta.
Men Sparta fick slita för segern, inte minst därför att Johan Lindberg, 30-åringen i den lättaste klassen, 59 kilo, blev skadad efter att han vunnit sin match enkelt mot Ores Albin Jönsson.
– Johan fick en bristning i låret, men valde att gå upp även i de sista matcherna, men förlorade båda. Normalt sett hade han troligtvis vunnit dem. Klart det blev lite oroligt på grund av detta, medger Lennie Persson.

Efter 8-0-krossen mot skånska BK Ore, som kom till fyrstadsfinalen med bara sex brottare, slutade det som på förhand såg ut som den moraliska finalen, den mot Örgryte IS, oavgjort, 4-4.
Inför de två sista matcherna var ställningen 3-3. I princip var Tobias Kvarnmark i detta läge tvungen att vinna sin match i 98-kilosklassen mot Örgrytes Anton Eurén.
– Efter en minuts brottning var jag inte orolig längre. Tobias brottades stabilt och jättebra. Han hade ändå gått upp en viktklass.

Läs mer här: Fjärde raka segern i fyrstads för Sparta

kommentarer