Flitig författare och isländsk britt

Deckarspalten

Det har varit ett flitigt år för författaren Camilla Grebe. I september kom thrillern Älskaren från huvudkontoret som är den första deckare hon skrivit på egen hand. Nu när deckaråret nästan är slut är det dags för en bok till. Eld och djupa vatten (Massolit) är den femte boken i kriminalserien om psykologen Siri Bergman som Camilla Grebe skriver tillsammans med sin syster Åsa Träff.
Siri Bergman arbetar numera i polisens gärningsmannaprofilgrupp och när två syskon försvinner från sina fosterhem blir det gruppens uppgift att försöka ta reda på vad det handlar om för brott och vem som har rövat bort barnen. Är det en pedofil? Är det barnens mamma? Eller kanske någon helt annan?
Samtidigt som Siri gör en djupdykning ner i en historia där förstörda familjerelationer och ensamma, övergivna och skuldtyngda barn spelar en central roll är hennes eget familjeliv i gungning på grund av hennes tidigare otrohetsaffär. Det är snudd på övertydliga paralleller mellan Siris resonemang om vikten av att hålla ihop familjen och brotten som begås men samtidigt är Eld och djupa vatten en både gripande och spännande kriminalroman. Parallellt med nutidshistorien följer boken också en liten pojkes djupt tragiska uppväxthistoria vilket så småning leder fram till

Läs mer här: Flitig författare och isländsk britt

kommentarer