Flyers framtid har presenterat sig på allvar – blev matchvinnare i kväll igen

By Måns Karlsson

Ännu en ung talang i Philadelphia har fått sitt genombrott. I kväll förlängde Travis Konecny nämligen sin fina form genom att skjuta Philadelphia till seger mot Washington.

Att Philadelphia Flyers har en av NHL:s mest intressanta talangpooler råder det inga som helst tvivel kring. Och några av dem, som Ivan Provorv och Nolan Patrick, har redan visat att de håller i NHL.

En som inte får glömmas bort i sammanhanget är Travis Konecny. Den 20-årige forwarden har varit glödhet den senaste tiden och blev matchvinnare i kvällens match mot Washington. Konecny slog till i förlängningen och har nu tre matchavgörande mål bara under 2018.

Totalt har Konecny 20 poäng på 47 matcher under säsongen. Förra säsongen, som var hans första i NHL, blev det 28 på 70 matcher för honom. Han valdes som nummer 24 i 2015 års draft.

”OVIE” SLOG TILL FRÅN KONTORET

Faktum är att stortalangen överlag varit glödhet den senaste tiden. I och med kvällens mål har han tio poäng på de elva senaste matcherna. Man kan lugnt konstatera att han är en av de stora orsakerna till att Flyers, som var så sågade och uträknade för ett par månader sedan, nu är uppe på slutspelsplats.

Kvällens match slutade med en 2-1-vinst. Den tidigare Leksandsspelaren Michael Raffl gjorde lagets första mål. I målet imponerade Brian Elliott stort med flera riktigt läckra parader. Det enda skottet han inte kunde stoppa var Alex Ovetjkins patenterade direktskott från tekningscirkeln i powerplay. Han är inte direkt den första, eller sista, målvakten som kommer släppa in ett mål av det slaget om man säger så. Fullträffen var skyttekung Ovetjkins 29:e för säsongen.

Washington har tre raka förluster. Flyers har å sin sida vunnit fyra av

Läs mer här: Flyers framtid har presenterat sig på allvar – blev matchvinnare i kväll igen

kommentarer