Förlänger med Färjestad – lånas troligtvis ut nästa säsong:

By Henrik Skoglund

Färjestad meddelar via sin hemsida att de förlänger kontraktet med 18-årige juniormålvakten Olle Eriksson Ek. Det nya avtalet gäller över nästa säsong också.

Det är mycket Olle Eriksson Ek för tillfället. Tidigare idag lånades han ut från Färjestad till Karlskoga, lite senare berättade han om det i en intervju med hockeysverige.se. Nu meddelar Färjestad att man förlänger kontraktet med sin 18-årige burväktare över nästa säsong också.

STÅ PÅ TILLVÄXT

Tanken är att han troligtvis ska stå på tillväxt ute hos någon allsvensk klubb nästa säsong.
— Det är en ganska stor skillnad på att spela juniorhockey mot att möta spelarna i allsvenskan. Många målvakter får en väldigt bra utveckling genom att göra den resan, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.
— Som målvakt måste man ju spela. Det är en liten skillnad mot oss målvakter jämfört med utespelare då det finns få platser att konkurrera om. Speltid är ju avgörande för den egna utvecklingen, fyller Eriksson Ek i.

Redan idag stod det klart att målvakten, som fanns med i Sveriges silverlag under JVM, lånas ut på obestämd tid till Karlskoga i allsvenskan.

18-åringen har endast spelat juniorhockey för Färjestad den här säsongen. 2014 utsågs han till TV-puckens bäste målvakt.

The post Förlänger med Färjestad – lånas troligtvis ut nästa säsong: appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Förlänger med Färjestad – lånas troligtvis ut nästa säsong:

kommentarer