Forne finske stjärnans ras – kan skickas ned i AHL

By Måns Karlsson

En av de stora finska NHL-spelarna under 2000-talet kan ha gjort sitt i världens bästa liga. Jussi Jokinen är uppsatt på waivers av Los Angeles Kings.

För bara två år sedan stod Jussi Jokinen för 60 poäng i Floridas tröja. Det var hans poängmässigt bästa säsong sedan 2009/2010 då det blev 65 poäng för Carolina Hurricanes. Nu är verkligheten en annan för finländaren.

Jokinen, som numera tillhör Los Angeles, är oönskad av Kings och sattes idag upp på waivers. Därmed har de övriga 30 lagen i NHL 24 timmar på sig att anmäla sitt intresse till att plocka upp 34-åringen, som annars hamnar i AHL. Faktum är att Jussi Jokinen aldrig spelat i farmarligan. Han har varit en ordinarie och framstående NHL-spelare ända sedan han kom till Dallas och dunkade in 55 poäng under sin rookiesäsong 2005/2006.

EN AV DE FRÄMSTA FINSKA SPELARNA

Sedan dess har han också tillhört Tampa Bay, Pittsburgh och Edmonton utöver de tidigare nämnda lagen. Han inledde den här säsongen i Edmonton men trejdades därifrån i utbyte med Mike Cammalleri. Tillvaron i Kings har dock varit allt annat än bra. Det har bara blivit 1+4 på 18 matcher.

Jussi Jokinen är med sina 923 NHL-matcher den finländare som gjort åttonde flest matcher i NHL-historien. Han är nia i såväl mål (187) som assist (365) och poäng (552) i den finska NHL-historien. Han har dessutom två OS-medaljer, tre VM-medaljer och spelade World Cup så sent som 2016.

Nu är frågan om inte 34-åringen gjort sin sista match i NHL.

The post Forne finske stjärnans ras – kan skickas ned i AHL appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Forne finske stjärnans ras – kan skickas ned i AHL

kommentarer