Forsberg på väg tillbaka efter skadan: ”Det känns bra”

By Peter Ekholm

Nashville Predators ser ut att få fin förstärkning till nattens omstart i NHL. Lagets skyttekung Filip Forsberg kan nämligen göra comeback efter sin skada.
– Det känns bra, det känns bra. Men samtidigt är det inte helt upp till mig, säger Forsberg till NHL.com.

När Nashville i natt möter Chicago Blackhawks på hemmaplan kan Forsberg, som missat tio matcher med en överkroppsskada, göra comeback. Forsberg skadades i 4-2-förlusten mot Minnesota Wild den 29 december och förväntades bli borta mellan fyra till sex veckor. På måndagen var det exakt en månad sedan skadan och då tränade Forsberg för fullt med kedjekamraterna Ryan Johansen och Viktor Arvidsson.

– Det såg bra ut för honom idag. Vi lät han träna med full kontakt vilket är första gången han kunnat göra det. Han såg bra ut men vi får se hur det ser ur senare, säger lagets tränare Peter Laviolette till NHL.com.

Predators har vunnit sju av tio matcher med Forsberg vid sidan om och är bara en poäng från ledning i Central Division. Forsberg delar ledningen i lagets interna skytteliga tillsammans med Arvidsson och Craig Smith på 15 mål. Sammanlagt har svensken stått för 34 poäng på 37 matcher.

– Han är en stor del av vårt lag. Han har varit vår främsta poängplockare under några säsonger nu och är en spelare som gör skillnad, säger Laviolette.

The post Forsberg på väg tillbaka efter skadan: ”Det känns bra” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Forsberg på väg tillbaka efter skadan: ”Det känns bra”

kommentarer