Fortfarande inget Nylanderbesked: ”Har diskussioner med Sverige”

By Måns Karlsson

Får vi se Alexander Nylander i JVM eller inte? Det är fortfarande ingen omöjlighet.
– Just nu låter vi Alex fokusera på matcherna den här helgen, och sen får vi se hur saker fortlöper, säger Buffalos general manager Jason Botterill.

Han beskrivs som X-faktorn som ska kunna hjälpa Sverige gå från en medaljkandidat till att vara en absolut guldkandidat. Men än så länge är Alexander Nylander utanför den svenska truppen till JVM.

Det svenska storlöftet, som natten till igår sköt sitt andra mål för säsongen, kan dock komma att ansluta till turneringen som ju går i Buffalo, där svensken kommer spendera sin NHL-karriär.
– Vi har fortfarande diskussioner med Sverige. De har varit väldigt medgörliga under den här situationen, säger Buffalo Sabres general manager Jason Botterill till Buffalo News.

TVÅ RAKA POÄNGLIGASEGRAR

Men ett besked kan komma att tas ganska snart, låter det som.
– Jag har alltid varit en stor förespråkare av JVM. Jag tror det är väldigt bra för deras utveckling. Just nu låter vi Alex fokusera på matcherna den här helgen, och sen får vi se hur saker fortlöper.

Alexander Nylander har vunnit den svenska poängligan vid två raka JVM-turneringar och delade förra året segern i poängligan med Kirill Kaprizov från Ryssland. Det blev då hela tolv poäng från svenskens klubba.

The post Fortfarande inget Nylanderbesked: ”Har diskussioner med Sverige” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Fortfarande inget Nylanderbesked: ”Har diskussioner med Sverige”

kommentarer