Framtidens stjärnor – mina sex unga genombrottsmän i SHL

Då var det dags att träda in i hockeybubblan igen. I kväll släpps pucken i SHL och med Hockeyallsvenskan och snart även NHL i gång viftar jag adjö till mina vänner och säger: ”Vi ses igen nästa sommar!”

Skämt åsido, det ska bli ett sant nöje att få igång den här showen igen. SHL ser faktiskt mer intressant ut än på länge tack vare flera klubbars ambitiösa satsningar. Jag tror exempelvis inte att Skellefteå kommer att defilera hem grundserien som i fjol. Det finns många fler om budet nu, även om västerbottningarna är min givna guldfavorit.

Men nog om det – vill ni läsa mina laganalyser och tips föreslår jag att ni läser gårdagens blogginlägg. I dag kommer jag att plocka ut sex spelare, födda 1994 eller senare, som jag tror kommer att få sina genombrott i SHL i vinter. Detta i form av en målvakt, två backar och tre forwards.

Målvakt: Marcus Högberg, Linköping
Vi har väntat på att genombrottet ska komma. I fjol blandade och gav Högberg mellan stolparna, men visade ändå att han är på rätt väg i utvecklingen. Nu har han en riktigt fin försäsong bakom sig och jag

Läs mer här: Framtidens stjärnor – mina sex unga genombrottsmän i SHL

kommentarer