Från Kina till Jönköping: ”Var vad jag behövde”

By Ronnie Rönnkvist

Förra säsongen spelade han i Kina. Nu spelar han i Jönköping. Kortare resor och en tryggare vardag låg bakom Max Wärns beslut.
– Här kan jag leva ett bra liv vid sidan av hockeyn också även om det är hockeyn som gäller, säger han till hockeysverige.se.

För många i Sverige hade finske landslagsspelaren Max Wärn gått under radarn innan han skrev på för HV71. Innan han kom till Sverige hade han främst spelat i Finland, men senaste tre säsongerna spelade han i KHL. Först för Sotji två säsonger och sedan en för Kunlun. Den här säsongen med HV71 har Wärn svarat för tre mål och totalt fem poäng på 25 matcher.

Men Wärn var inte bara en talang som hockeyspelare när han växte upp hemma i Helsingfors. Länge stod valet mellan hockey och fotboll.
– Jag spelade fotboll fram till det jag var 14 år, men jag har även provat en massa olika sporter. Till slut blev det ett val mellan fotboll och ishockey, men jag tyckte nog hockeyn var roligare redan på den tiden, berättar Max Wärn för hockeysverige.se och fortsätter:
– Det var ändå ett ganska stort val och jag har fått chansen att göra min hobby till ett yrke. Dessutom har det gått ganska bra och jag har redan nu haft en lång karriär så jag ska nog vara glad över det beslutet.

En viktig person för Max Wärn under hans uppväxt var hans tre år äldre bror Jon Wärn som säsongen 2005/06 spelade för Kiruna i ettan.
– Att han också spelade hockey var en av grejerna som gjorde att jag gjorde det val jag gjorde.
– Jag tror att vi bara har spelat en match tillsamman. När jag var med under 18 år-laget i Helsingfors kom jag med som en extrakille i J20. Då spelade vi en match tillsammans,

Läs mer här: Från Kina till Jönköping: ”Var vad jag behövde”

kommentarer