Frölundaforwarden om den starka perioden: ”Vi ska komma ihåg hur bra vi har varit”

By Kajsa Kalméus

Fjärde raka vinsten för Frölunda och femte målet för Joel Mustonen. Efter en jämn kamp i Scandinavium kunde hemmalaget gå in i den korta julledigheten med tre nya poäng.
– Det visar på någon slags mental styrka att klara av att vända sådär, säger Joel Mustonen som inledde målskyttet i 3-2-vinsten mot Rögle.

Sista matchen före juluppehållet blev något av en rysare för Göteborgslaget. Rögle, som kom till stan med revanschlust efter derbyförlusten mot Malmö i tisdags, inledde med ett par starka byten. Men efter att både Frölunda och Rögle haft ledningen i matchen blev det till slut Frölunda som drog längsta strået inför knappa tiotusen på läktaren.
– Idag var kanske ingen bra match, men det visar på någon slags mental styrka att klara av att vända sådär. Så det är väldigt skönt att ta lov på det här, kontra en förlust. För det såg inte jättebra ut ändå, säger Joel Mustonen efter vinsten.

25-åringen kom till Frölunda efter en sejour i Finland och har haft en minst sagt stark start i sin nya klubb. Han är efter tio matcher uppe i fem fullträffar, och kvällens mål i första perioden var ett riktigt snyggt sådant.
– Det var inte så svårt, säger Joel glatt.
– Jag fick till och med ta emot och bara skicka in det. Det var ett fint mål, men framförallt passningen från Matt (Donovan) var helt fantastisk.

”Jättestark period bakom oss”

De två resterande perioderna blev intensiva sådana, för båda lagen. Frölunda spelade inte så som de ville, men lyckades ändå vända från underläge till vinst med drygt sju minuter kvar av matchen.
– Det är ett tufft lag att möta. Slarvar man med någonting så är de jättebra på sitt kontringsspel. Så är man lite slarvig och inte med från början så syns

Läs mer här: Frölundaforwarden om den starka perioden: ”Vi ska komma ihåg hur bra vi har varit”

kommentarer