Fyra nya småbilar

By Mattias Rabe

I testet ingår följande bilar:

Ford Fiesta Titanium 1,0T EcoBoost 100 hkNissan Micra IG-T 90 TeknaSuzuki Swift 1,0 T 112 hk Inclusive-paketVolkswagen Polo 1,0 TSI 95 hkNågra kommentarer om bilarna

Ford Fiesta
Ford har verkligen vridit och vänt på nya Fiesta och det har vi klagat på tidigare, bland annat den förvirrade förarmiljön, är avgjort mycket bättre. Bilen känns vuxen och beter sig som en större bil. Absolut bäst vägegenskaper bland dessa fyra. Hög säkerhetsnivå.

Nissan Micra
Nya Nissan Micra känns ljusår mer gedigen än den tidigare, ganska pappiga känsla som förra generationen förmedlade. Snygg, uppkäftig design och bra säkerhet, men varför satsade man inte på en bättre motor? Denna trepip känns ociviliserad jämfört med övriga.

Suzuki Swift
Suzuki Swift ansågs vara bästa köp i det förra testet av småbilar, men då fanns inte Fiesta, Polo eller Micra. Swift står sig dock väldigt bra trots sin ringa storlek. Motor och mildhybridsystem fungerar bra. Det är egentligen bara komforten som inte riktigt hänger med.

Volkswagen Polo
Alla de andra tre känns som om man verkligen jobbat med dem och förnyat dem. Det kan vi inte säga om Polo som förutom att ha vuxit inte känns som om den tillför något nytt. Försiktigt förändrad. Motorn är en riktig pärla, bäst i klassen. Men vad hände med antisladdsystemet?

Köp och ladda ned testet direkt

Du som inte är prenumerant och inte vill bli prenumerant just nu kan köpa testet direkt.
Köpet genomförs med Klarna och du får omedelbar åtkomst till testet.

59:-

Köp testet nuBetala efter leverans med

Läs mer här: Fyra nya småbilar

kommentarer