Gör tillbakablickar med musik

Kultur och Nöje Lasse Berggrensson och Tommy Juth är två Malmöprofiler som har mycket gemensamt och som har känt varandra sedan barnsben.
Nu har de totat ihop en föreställning om sina minnen kring uppväxtåren och musiken som förknippas med dem. ”När vi va pågar” har redan fått publiken att gå i spinn – och i vår blir det fler föreställningar.

De båda har jobbat mycket tillsammans och för några år sedan började de prata om att göra en föreställning baserad på barndoms- och ungdomsminnen.
– Det var när vi hade ett uppdrag på Rundan, båtturen, berättar Tommy Juth. Vi skulle vara någon slags guider med musik och Lasse hade gitarren med sig. Hela tiden när vi åkte runt med båten satt vi och pekade längs färdvägen och sa: ”Minns du när vi var där, eller där …?”

De båda pågarna träffades på Sofielundsskolan när de var 11-12 år, men först när Lasse Berggrensson höll i ett program i Pildammsparken för sådär en tjugofem år sedan förenades deras yrkesliv.
– Lasse kontaktade mig och frågade om jag ville vara med på Pildammsteatern. Jag körde in med motorcykel, och sedan dess har vi jobbat tillsammans med jämna mellanrum, säger Tommy.

Båda artisterna har en stor publik på

Läs mer här: Gör tillbakablickar med musik

kommentarer