”Gudagåvorna” som ska lyfta HV71: ”Det är mycket Johan nu”

Namnet Johan härstammar från hebreiska och betyder ”gudagåvan”. Om det finns någon symbolik där kommer HV71 att vara i goda händer den här säsongen. Laget leds nu av tre HV-ikoner med samma förnamn.
– Det är mycket Johan nu, vi raljerar själva om det, skrattar nye tränaren Johan Lindbom.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter många om och men stod det klart att HV71:s tränare säsongen 2015/16 heter Johan Lindbom. För många är han mest känd för att vara den som säsongen 1994/95 satte guldpucken bakom Lars Karlsson i Brynäskassen, men också för att han spelat en säsong med bland andra Wayne Gretzky i New York Rangers.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Processen har varit lång och bökig för HV 71 när det gällde att hitta en ny tränare efter Andreas Johansson. Det pyrde som bekant mellan HV-ledningen och Johansson, något som gjorde att förväntningarna och pressen på den som skulle ta över jobbet växte. När sedan den värsta krigsdimman lagt sig presenterade HV 71, sent omsider, just Lindbom som lagets nya coach.
– Från första maj var jag anställd som J20-tränare i HV 71. När det var klart att föreningen behövde en ny tränare fick jag en klapp på axeln av (Johan)

Läs mer här: ”Gudagåvorna” som ska lyfta HV71: ”Det är mycket Johan nu”

kommentarer