Gustafsson hyllas efter rookieturneringen – siktar på plats i NHL

En framgångsrik rookieturnering, där han kallades lagets bästa spelare, var bara det första steget för Erik Gustafsson. Nu när träningslägret drar igång har han siktet inställt på en plats i Chicago Blackhawks – men konkurrensen är hård.

Erik Gustafsson lämnade inför säsongen Frölunda för att testa vingarna i Nordamerika, med Chicago Blackhawks. Hans första chans att göra ett intryck på plats var i rookieturneringen i Traverse City – och han verkar ha tagit den med besked. En Blackhawkskälla kallade den 23-årige backen för lagets bästa spelare i turneringen, enligt ESPN Chicago, och Gustafsson själv tyckte att turneringen var en viktig chans att visa vad han går för.

– Det är många ur Blackhawksstaben här, jag vill visa dem varför de skrev kontrakt med mig och varför jag har jobbat så hårt under sommaren, säger han.

Chicagos general manager Stan Bowman sa tidigare i somras att han trodde att Gustafsson skulle vara med och slåss om en plats i truppen. Men han har hård konkurrens. Utöver de backar som är kvar från vårens Stanley Cup-vinnande lag har man Kyle Cumiskey, Jan Hejda, Michal Rozsíval och Lubomir Visnovsky på tryout. Men trots det

Läs mer här: Gustafsson hyllas efter rookieturneringen – siktar på plats i NHL

kommentarer