Han är svensken som tippas gå tidigast i draften: ”Vill inte stänga dörren helt till att åka över direkt”

BB141024BB590

Det verkar inte råda några större tvivel om vilken svensk som kommer gå först i sommarens draft. Färjestads Joel Eriksson Ek har fått ett stort genombrott under säsongen, och nu är han på väg till USA för att genomföra de olika testerna inför draften.
– Jag blir där en vecka, och kommer ju träffa klubbar mellan testerna, säger han till hockeysverige.se.

Det har gått fort för Joel Eriksson Ek. Väldigt fort. Förra säsongen spelade han J18-hockey under stora delar, och den här säsongen behövde han bara 25 matcher i J20-laget innan steget till A-laget togs.

Väl där fick Joel ta en relativt stor roll för sin unga ålder, och blev kvar i A-truppen säsongen ut. Det blev fyra mål på 34 SHL-matcher för jättetalangen från Karlstad.
– För egen del gick säsongen kanonbra. Jag spelade bara en halv säsong i J20-laget innan jag fick en plats i A-laget, och det hade jag aldrig kunnat tro på förhand. Det gick mycket bättre än jag trodde, säger Eriksson Ek till hockeysverige.se efter genombrottssäsongen.

Foto: Bildbyrån

18-åringens spel i SHL har gett eko till Nordamerika. När TSN:s Craig Button igår gav sin sista ranking inför sommarens draft återfanns Färjestadsspelaren på trettonde plats, ganska långt före …Läs mer

Läs mer här: Han är svensken som tippas gå tidigast i draften: ”Vill inte stänga dörren helt till att åka över direkt”

kommentarer