Han lämnar Leksand: ”Dags att testa något nytt”

By Mathias Andersson

Fredrik Forsberg lånades ut till BIK Karlskoga mitt under säsongen efter dåligt med istid. När nu Leksand slängt ut ett erbjudande om en fortsättning tackar forwarden nej.
— Jag känner att jag haft några tuffa säsonger och att det är dags att testa något nytt, säger han till Siljannews.

Säsongen började hyfsat väl för Fredrik Forsberg när Leksand fick börja om på nytt i Hockeyallsvenskan. Kedjekombinationen med honom, Isac Skedung och William Wikman fungerade bra under en viss period.

Men sedan tog det stopp i Forsbergs produktion. Forwarden fick bara in tre mål och fyra assists på 27 matcher och då valde Leksand att låna ut honom till konkurrenten BIK Karlskoga. Och som det lossnade. På 20 matcher sprutade han in 21 poäng (10+11), något som gjorde att Leksand nu ville behålla honom – trots allt. Men nu berättar han för Siljannews att han tackar nej.
— Leksand ville att jag skulle stanna, men jag har bestämt mig att jag inte kommer att stanna. Jag känner att jag haft några tuffa säsonger och att det är dags att testa något nytt, säger han till sajten.

ÖPPNAR FÖR KARLSKOGA

Fredrik Forsberg kommer inte spela för Leksand något den närmaste tiden, men någon gång i framtiden kan han tänka sig att det blir en återkomst.
— Jag har ju sett att det gått bra för andra som lämnat klubben och som sedan kommit tillbaka efter något år. Självklart var det ett tufft beslut, man vill ju alltid bo här hemma och spela i laget jag vuxit upp med. Ibland går det dock inte som man vill, men det känns faktiskt bra. Det ska bli skoj att testa något nytt och bo bortifrån Leksand.

Nu för han en dialog med klubben han lånades ut

Läs mer här: Han lämnar Leksand: ”Dags att testa något nytt”

kommentarer