Handelsstopp på Nasdaq efter nytt tekniskt problem

Mindre än en vecka efter haveriet drabbades Nasdaq av nya tekniska problem på tisdagen.

– De ringde mig från Nasdaq och beklagade mycket, säger Per Bertland, vd för Beijer Ref vars aktie handelsstoppades efter felet.

Beijer Refs aktie är handelsstoppad på tisdagen på grund av tekniska problem hos Nasdaq, som driver Stockholmsbörsen, i samband med spliten (3:1) i kylgrossistföretaget.

Det uppger Beijer Refs vd Per Bertland till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagen.

– De ringde mig från Nasdaq och beklagade mycket. Vår aktie splittas i dag, och tydligen fick de något fel med det. De håller på med en omstart, och sedan får de lägga upp en auktion precis som inför börsöppningen. De bedömde att det inte skulle ta mycket mer än 30-40 minuter tills handeln var i gång, men man vet aldrig, säger han och uppger att samtalet ägde rum omkring klockan 9.20.

– Det är inga konstigheter, utan ett rent tekniskt fel som har uppstått. De räknar med att handeln kommer i gång inom det snaraste, fortsätter Per Bertland.

Klockan 9.36 fick Nyhetsbyrån Direkt ett mail från Nasdaq om handelsstoppet. Där nämns att det startade klockan 7.33.

Beijer Ref steg med över 7 procent på måndagen efter en stark kvartalsrapport.

I ett nytt börsmeddelande, mottaget av Nyhetsbyrån Direkt klockan 9.50, meddelar Nasdaq att handeln planeras starta klockan 10.10 efter en auktion som inleds klockan 10.

Beijer Ref är en teknikinriktad handelskoncern med verksamhet inom kyla och klimatreglering.

Källa: https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/handelsstopp-pa-nasdaq-efter-nytt-tekniskt-problem/

kommentarer