Här är de 18 första NHL-namnen i Kanadas VM-trupp

By Uffe Bodin

Kanadas VM-trupp börjar ta form. På torsdagen presenterade den kanadensiska landslagsledningen, med Sean Burke och Martin Brodeur i spetsen, de 18 första namnen i truppen.

Kanada har varit en toppnation i VM på senare år med guld 2015 och 2016 samt silver i fjol, när Tre Kronor tog hem finalsegern efter straffdramat i Köln. Nu satsar lönnlöven på att återta guldet och ser ut att få en stark trupp även i årets turnering i Köpenhamn och Herning.

Under torsdagen presenterades de 18 första namnen i truppen och som väntat bjöds det på en hel del stjärnglans. Som hockeysverige.se kunde avslöja redan förra månaden är det klart att Connor McDavid, NHL:s poängligavinnare de två senaste säsongerna, dyker upp i Danmark. Detsamma gäller backstjärnorna Aaron Ekblad och Colton Parayko samt rookiesensationen Mathew Barzal, storfavorit att utses till årets främsta nykomling i NHL.

Kanadas lag kommer att ledas av Carolina Hurricanes coach Bill Peters, som även var huvudtränare när man vann guld i Moskva för två år sedan. Till sin hjälp får han St. Louis coach Mike Yeo och Florida Panthers dito Bob Boughner.

Så här ser den kanadensiska truppen ut till en början:

MÅLVAKT
Darcy Kuemper, Arizona

BACKAR
Thomas Chabot, Ottawa
Vince Dunn, St. Louis
Joel Edmundson, St. Louis
Aaron Ekblad, Florida
Darnell Nurse, Edmonton
Colton Parayko, St. Louis
Ryan Pulock, N Y Islanders

FORWARDS
Mathew Barzal, N Y Islanders
Anthony Beauvillier, N Y Islanders
Jordan Eberle, N Y Islanders
Bo Horvat, Vancouver
<a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/player.php?player=25636" target="_blank"

Läs mer här: Här är de 18 första NHL-namnen i Kanadas VM-trupp

kommentarer