Här blir ”Bäckis” övertidshjälte – och får ung supporter att stråla

By Uffe Bodin

Han sköt övertidsmålet som tog Washington till en 4–3-seger mot St. Louis. Men det var först efter det som Nicklas Bäckström blev hjälte på allvar. Reaktionen han fick efter att ha gett en puck till en ung supporter värmde mer än två poäng.

Nicklas Bäckström och hans Washington Capitals är heta just nu. Efter en första halva av säsongen där laget haft vissa problem att anpassa sig till den nya verkligheten efter sommarens förändringar i lagbygget har man sakta men säkert vuxit till ett topplag och levererat resultat. Det märks inte minst på att Caps numera toppar stenhårda Metropolitan Division.

I går kväll tog laget sin fjärde raka seger, en seger som bar svenskt signum. Matchvinnare mot St. Louis Blues blev nämligen Nicklas Bäckström när han skickade in segermålet med 43 sekunder kvar av förlängningen. Frispelad av T.J. Oshie överlistade ”Bäckis” målvakten Carter Hutton med ett handledsskott.
– Jag visste att passningen from Oshie skulle komma. Det var skönt tat få ett friläge för en gångs skulle. Och sköt att göra mål också, säger Bäckström till nhl.com.

Målet var hans 197:e i NHL-karriären. Därmed passerade han landsmannen Bengt-Åke Gustafsson och gick upp på delad femteplats med Aleksandr Siomin på listan över de främsta målskyttarna i klubbens historia. En lista som toppas av Aleksandr Ovetjkin med 585 mål.

Nicklas Backstrom’s OTGWG pic.twitter.com/CR3AAuykmZ

— Ian Oland (@ianoland) January 7, 2018

Nicklas Bäckström hade även en assist i matchen och står noterad för sju poäng (2+5) på sina tre senaste matcher. Totalt har det blivit 35 poäng (9+26) på 41 matcher.

Om ”Bäckis” var den stora hjälten för Capitals i går var han det i ännu större utsträckning för den supporter som fick

Läs mer här: Här blir ”Bäckis” övertidshjälte – och får ung supporter att stråla

kommentarer