Har SHL-kontrakt – men framtiden är oklar: ”Vet inte alls hur Malmö har tänkt”

By Henrik Skoglund

Efter genombrottet i Hockeyallsvenskan förra säsongen för Pantern skrev Tex Williamsson på ett SHL-avtal med Malmö Redhawks. Men eftersom Oscar Alsenfelt till slut stannade kvar i klubben innebar det att Williamsson lånades ut till Leksand. 27-åringen har kontrakt med Malmö även över nästa säsong. Men han vet inte hur det blir med spel där eller ej.
— Om jag tänker allsvenskan så finns det jättebra målvakter och inte jättemånga platser kvar, berättar han för hockeysverige.se.

Det har gått elva dagar sedan Leksands säsong tog slut och målvakten Tex Williamsson anlände tillsammans med sin sambo till lägenheten i Malmö för bara någon dag sedan efter den säsongslånga utlåningen från Malmö till Leksand.
— Vi har precis packat upp de sista grejerna vi hade med oss upp. Vi lämnade ett två-gradigt Leksand för ett 18 plus-Malmö. Man tror att man är i ett annat land, säger han och skrattar när vår, väder och vind kommer på tal.

SAKNADES LITE FÖR ATT UTMANA

Tex Williamsson berättar att det kom en tomhetskänsla direkt när direktkvalet mot Mora var över.
— Man spelar varannan dag och sen helt plötsligt är det slut. Och inte nog med det, det blev torsk också. Det är en tung känsla, säger han och genom hans tonläge på rösten förstår man att det fortfarande vilar en besvikelse över resultatet från smålänningens sida.
— 4-1 i matcher speglar väl inte riktigt. De hade lite mer tur med studsen än vad vi hade måste jag säga.

Målvakten menar på att det saknades lite hos Leksand för att utmana Mora.
— Det var lite som vi haft hela säsongen att vi haft lite struligt med målskyttet, framförallt på hemmaplan. Det ville liksom inte riktigt lossna och det hade varit lägligt om det gjort det.

BLANDAD KOMPOTT

27-åringen med Alvesta som moderklubb stod för en riktigt bra säsong i IK Pantern

Läs mer här: Har SHL-kontrakt – men framtiden är oklar: ”Vet inte alls hur Malmö har tänkt”

kommentarer