Här skriver han hockeyallsvensk historia

By Måns Karlsson

Hockeyallsvensk historia skrevs på onsdagskvällen. Då blev nämligen Jens Jakobs den första spelaren i ligans nuvarande form att nå 300 poäng.

2005 fick HockeyAllsvenskan sin nuvarande form. Sedan dess har Jens Jakobs varit dess främsta poängmakare. I kväll blev han den förste i ligans historia att göra 300 poäng. Med det är han på fjortonde plats i alla tiders poängliga i den svenska andradivisionen, om man även räknar in de tidigare serieformer som funnits.

AIK-forwarden Jakobs nådde milstolpen via ett straffmål i matchen mot Pantern. Målet var hans tolfte för säsongen och 130:e totalt i den allsvenska karriären. Han behövde 479 matcher på sig för att nå de 300 poängerna.

Poängen har kommit i Mora, Almtuna, Nyköping, Djurgården, Malmö och så AIK då.

NÄSLUND BÄST

Den som gjort flest poäng i allsvenskans historia är för övrigt Bofors ikon Kristofer Näslund på 417 poäng. Han spelade 568 matcher i andradivisionen och började göra poäng i serien redan på 90-talet.

Mattias Beck och Jens Bergenström avrundar topp-tre.

Straffmål av Jens Jakobs i @AIKishockey – därmed når han som första spelare någonsin i HockeyAllsvenskan (start 2005) milstolpen 300 poäng! #twittpuck #hockeyallsvenskan pic.twitter.com/5H4WSwwoZx

— HockeyAllsvenskan (@hockeyallsvensk) January 31, 2018

The post Här skriver han hockeyallsvensk historia appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Här skriver han hockeyallsvensk historia

kommentarer