Här slänger svensken handskarna – efter att ha delat ut huvudtackling

By Uffe Bodin

Juluppehållet gjorde ingen skillnad för Ottawa Senators. I natt åkte det formsvaga laget på en ny tung förlust mot Boston Bruins – efter att svenske backen Fredrik Claesson fått matchstraff för en huvudtackling.

Ottawa Senators fortsätter att vara ett lag i fritt fall i NHL. Efter att ha kommit en övertidsförlust från en Stanley Cup-final i våras har årets säsongen förvandlats till en veritabel mardröm. Laget har radat upp förluster efter besöket i Stockholm i november och befinner sig hela 14 poäng utanför slutspel med 47 matcher kvar att spela i grundserien.

Nattens insats i bortamötet med Boston Bruins var ingen rolig historia och gav inte heller någon antydan till att ett trendbrott skulle vara i antågande efter julledigheten. Senators föll med 1–5 efter att ha släppt in två tidiga mål i första perioden och sedan aldrig kunnat återhämta sig.

För lagets svenska back Fredrik Claesson blev det ingen lång match heller. Han fick matchstraff i första perioden efter att ha delat ut en tackling mot huvudet på Bruins forward Noel Acciari. Tacklingen följdes upp av ett slagsmål med Tim Schaller, Hela situationen utmynnade i 25 utvisningsminuter för Claesson och 17 för Schaller,

Acciari spelade inget mer i matchen efter tacklingen från Claesson.

KARLSSON INNE PÅ TRE BAKLÄNGESMÅL

I Boston blev Riley Nash tvåmålsskytt och noterades även för en assist. Tuukka Rask i målet stoppade 25 av 26 skott.

Erik Karlsson spelade 26.32 för Ottawa som fick spela större delen av matchen med fem backar efter Claessons matchstraff. Den svenske kaptenen var inne på tre av lagets fem mål bakåt. Lagets tredje svensk Johnny Oduya ramlade in på strax under 21 minuter.

Boston – Ottawa 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Boston: Riley Nash 2 (4), Kevan