Haseks protest mot Norge – villig att skänka bort sitt OS-guld

Den före detta målvaktsstjärnan Dominik Hasek är upprörd – på norska myndigheter. Anledningen är det i Tjeckien och Norge uppmärksammade fallet med Eva Michalkova, en tjeckisk kvinna som fråntogs rätten att ta hand om sina barn av norska myndigheter sedan hon och hennes make misstänkts för att ha utsatt de bägge sönerna, sex och nio år gamla, för våld och sexuella övergrepp. Barnen har sedan 2011 varit placerade i fosterfamilj.

Hela historien har blivit en utdragen följetong i norsk och tjeckisk media. I Tjeckien har media tagit Michalkovas parti. Där framställs norska myndigheter som bovarna i dramat och anklagas för att ha ”stulit” barnen från sin mor.

En av dem som har hakat på i den norska häxjakten är ingen mindre än Dominik Hasek. Den tidigare NHL-stjärnan gick härom dagen ut och erbjöd sin guldmedalj från OS i Nagano 1998 till den individ som bidrar mest till att Eva Michalkova får återförenas med sina barn.
– Guldmedaljen är stor, något jag värderar högt, men barnens liv tillsammans med sin mor är något ännu viktigare och jag har beslutat mig för att ge medaljen till någon som gör sitt bästa för att barnen och modern ska återförenas, säger Hasek till RuptlyTV.

Dominik Hasek …Läs mer

Läs mer här: Haseks protest mot Norge – villig att skänka bort sitt OS-guld

kommentarer