Hävdade att odlad cannabis var medicin

STAFFANSTORP Tack vare att tullen fick ögonen på en stor beställning av cannabisfrö kunde en narkotikaodling i en lada i Staffanstorps kommun avslöjas förra sommaren.
Nu döms de båda odlarna, två män i 40-årsåldern, till fängelse för narkotikabrott.

I rätten hävdade den huvudmisstänkte att syftet med odlingen var att använda blommorna för behandling av psoriasis som han lider av.
Det trodde inte tingsrätten på utan dömer honom till fängelse i ett år och fyra månader. De andre mannen, som beställde hem frön och odlingsutrustning till sin kompis för att denne skulle slippa skylta med sitt namn, får fängelse i ett år som medgärningsman.
Det var våren och sommaren 2015 som polisen började spana på de båda männen efter att tullen avslöjat beställningen på en stor mängd cannabisfrö.

Även odlingsutrustning hade beställts och polisens spaning avslöjade att de båda männen hade en odling på en fastighet belägen i Staffanstorps kommun.
Vid husrannsakan på fastigheten upptäckte man en cannabisodling i ett specialbyggt utrymme i en lada.

Här fanns över 100 plantor i olika utvecklingsstadier och i bostadshuset ytterligare 20 plantor i olika storlekar. Här fanns även växtdelar och pressad cannabis samt amfetamin och torkad svamp.
Enligt den huvudmisstänkte, som erkänt framställning av cannabis, skulle han använda narkotikan för att

Läs mer här: Hävdade att odlad cannabis var medicin

kommentarer