Hedman tackar Modo-ikonen efter lyftet: ”Har betytt grymt mycket”

Victor Hedman upplever sitt livs bästa hockeysäsong. Han nämns som en av planetens bästa backar, och blev i natt klar för sin första Stanley Cup-final. Den tidigare Modobacken tackar en annan tidigare Modoback med NHL-bakgrund för lyftet.
– Jag tror att han är en stor anledning till att jag tagit mitt spel till en ny nivå, säger Hedman till Örnsköldsviks Allehanda om hjälpen från Hans Jonsson.

Victor Hedman fick sitt genombrott under förra säsongen, men ratades chockartat från Pär Mårts OS-trupp. Henrik Tallinder, som nu ryktas vara på väg till allsvenska AIK, tog den sista backplatsen. Men medan Tallinder nu är klubblös spelar Victor Hedman i veckan sin första Stanley Cup-final. Och han gör det som Tampa Bays viktigaste back.

Man kan lugnt säga att Tampa fått valuta för sitt förstaval i draften 2009. Tillsammans med Anton Strålman bildar han ishockeyvärldens kanske bästa backpar just nu.
– Han har betytt väldigt mycket, både för mig och för laget. Jag kände direkt vid training camp att vi skulle komplettera varandra väldigt bra. Det är en fantastisk spelare som läser spelet bra, säger Hedman i en intervju med Allehanda om backpartnern.

Men det är en annan back, åtminstone före …Läs mer

Läs mer här: Hedman tackar Modo-ikonen efter lyftet: ”Har betytt grymt mycket”

kommentarer