Henrik Sedin: ”Det var många morgnar när man inte ville åka till rinken”

By Uffe Bodin

Han och brorsan Daniel kan vara på väg mot Hall of Fame. Men resan dit har varit lång och krokig för Henrik Sedin. I podcasten Vägen till toppen berättar han för Camilla Enström om de tuffa åren i början av NHL-karriären när kritiken haglade mot honom och tvillingbrorsan.
– Det var många tuffa nätter, säger Henrik Sedin.

VÄGEN TILL TOPPEN PRESENTERAS I SAMARBETE MED BAUER

I dag är tvillingarna Daniel och Henrik Sedin två av Sveriges mest respekterade hockeyspelare genom tiderna. 37 år gamla har de samlat på sig mängder med tunga meriter i NHL, blivit två av blott fem svenskar att göra 1 000 poäng i världens bästa hockeyliga samtidigt som de vunnit både OS- och VM-guld med Sverige. I Vancouver är bröderna närmast helgonförklarade för sina insatser för Canucks genom åren.

Men även om karriären på det hela taget varit mycket lyckosam för 37-åringarna har vägen dit kantats av en hel del utmaningar. Faktum är att det kom att dröja fem år innan man levde upp till de högt ställda förväntningarna som de kräsna fansen hade på Sedinarna.

I podcasten Vägen till toppen, som presenteras av Bauer Hockey och HockeyNews.se, berättar Henrik Sedin för Camilla Enström om hur tufft det var att komma in i NHL.
– Just att vi blev draftade av samma lag (1999) var fantastiskt kul. Men vi visste också att blir man draftad av ett kanadensiskt lag som nummer två och tre, då blir det enorma förväntningar. Även fast Danne gjorde 20 mål första säsongen var det aldrig bra nog. Det var mycket kritik, minns Sedin.
– Andra året var tuffare än första året och tredje blev inte mycket bättre. Vi fick inte spela så mycket som vi ville hela tiden. Det var svårt, det var mycket fans och media som kritiserade oss.

Läs mer här: Henrik Sedin: ”Det var många morgnar när man inte ville åka till rinken”

kommentarer