Het debatt om årets Julkalender i SVT

Kultur och Nöje ”Vilken underbar julkalender”. ”Tack för att ni valt att sända den sämsta julkalendern hittills under mina år på jorden”. ”Superbra jobb SVT”. ”Den är ju totalt värdelös”.
Årets julkalender engagerar tittarna mer än tidigare år och alla som tycker till har mycket starka åsikter. Men nu pekar allt på att Tusen år till julafton vinner i längden.

SVT:s julkalender brukar engagera tittarna och att det skulle bli tittarreaktioner hade produktionsteamet räknat med. Men att Tusen år till julafton engagerar så många i så hög grad var en överraskning.
– Vi vet att julkalendern alltid berör starkt. Det kommer alltid olika typer av kritik, man vill ha kalendern på ett speciellt sätt. Och självklart visste vi att när vi nu gjorde något så annorlunda, något som inte är ett drama, att vi skulle få starkare reaktioner. Lite överraskade är vi ändå över att det blivit en sådan debatt, men samtidigt tycker vi det är spännande och intressant eftersom debatten böljar fram och tillbaka. Det är lika starka reaktioner för som emot julkalendern och det är fascinerande, säger projektledare Lisa Andrae.
Till att börja med kom många spontana reaktioner på sociala medier.
– Då är det alltid de mest negativa

Läs mer här: Het debatt om årets Julkalender i SVT

kommentarer