Hockeyettan Östra: Bottenlagen

Ett av lagen i botten av östserien känns solklart, det andra kan eventuellt blanda sig i ingenmansland-kampen.

För handen på hjärtat, försäsongen har visat att ett lag i den här serien inte har lag nog för att kunna vara med och utmana på Hockeyettan-nivå.

Tierp
Nej, det här kommer inte att fungera. I flera år har Tierp levt högt på några få prominenta spelare, det var Berlin-bröderna ett tag och nu senast var det Sebastian Höglund och Joakim Axman som med sin monsterproduktion bar gänget. När alla de där och en hel drös till är borta finns inget att fylla på med. Tierp har ett ungt och orutinerat lag som inte är material nog för att kunna utmana i Hockeyettan. 1-12 och 1-11 mot Lindlöven som start på försäsongen har följts upp med allehanda förluster mot division två-gäng och juniorlag där man egentligen inte heller varit nära. Det kommer att bli en grymt tung säsong för Tierp. Mycket talar för att man faktiskt åker ur med buller och bång om inte ordentliga uppgraderingar görs längs vägen.

Vallentuna
När en 40-årig Fredrik Svensson känns som den främste profilen säger det ganska mycket. Vallentuna har ett grått spelarmaterial. Fjolårssäsongen var tung

Läs mer här: Hockeyettan Östra: Bottenlagen

kommentarer