HV71:s jobbiga besked – målvaktsstjärnan måste opereras

By Uffe Bodin

Linus Söderström har dragits med skadeproblem stora delar av säsongen. Nu tvingas förra säsongens SM-guldhjälte till en operation för att bli av med besvären.
– New York Islanders kommer att flyga över honom för operation där efter julhelgen, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark i ett pressmeddelande.

I fjol var han en av SHL-säsongens stora kometer. Linus Söderström tog över förstaspaden i HV71 och ledde laget hela vägen till SM-guld efter finalsegern mot Brynäs.

Den här säsongen har varit desto mer problematisk för 21-åringen. En skada har plågat Söderström, som bara har gjort tolv framträdanden i SHL så här långt. Nu kommer beskedet att han ska opereras – i USA.
– Han har dragits med en skada från buken under en tid som har bedömts av en specialist i Göteborg. En kontakt har tagits med Söderströms NHL-klubb, New York Islanders, som kommer att flyga över honom för operation där efter julhelgen. Förväntad frånvaro efter operationen är ca 4-6 veckor, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark på klubbens webbsida.

I Söderströms frånvaro har Fredrik Pettersson Wentzel fått tillbaka förstaspaden.

Desto mer positiva besked kommer Frostemark gällande Pierre Engvall, som gick sönder redan åtta matcher in på säsongen, och Bill Sweatt som varit borta en tid. Engvall förväntas göra comeback efter jul medan Sweatt, som bara spelat elva SHL-matcher den här säsongen, kommer att vara tillbaka i träning inom kort.

The post HV71:s jobbiga besked – målvaktsstjärnan måste opereras appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: HV71:s jobbiga besked – målvaktsstjärnan måste opereras

kommentarer