I dag börjar Volvos självkörande bilar användas av vanliga bilister

By Mattias Rabe

Familjen Simonovski i Göteborg.

Volvo rullar på med sitt

Familjen Simonovski i Göteborg.

Till en början kommer familjerna att få köra bilarna med händerna på ratten. Gradvis kommer den autonoma körningen att introduceras, bland annat parallellt med att familjerna utbildas. Så småningom ska bilarna kunna köra på egen hand enligt olika steg, baserad på den information som bilarnas radarsensorer, kameror och andra förarassisterande system samlar in under färden.

– Drive Me är ett viktigt forskningsprojekt för Volvo Cars. Vi räknar med att lära oss mycket genom att engagera de här familjerna, och vi kommer att använda oss av deras erfarenheter för att forma utvecklingen av vår teknik för autonom körning så att vi år 2021 kan erbjuda våra kunder en helt autonom bil, säger Henrik Green, Senior Vice President för företagets forsknings- och utvecklingsavdelning.

Inom kort kommer Volvo även att sjösätta testflottor, motsvarande den som nu börjar rulla i Göteborg, i London och i Kina.

Familjen Hain, som var första familj att utses till Drive Me-familj, består av Alex och Paula, båda 45 år, och deras döttrar Filippa, 17, och Smilla, 14.
Familjen Simonovski består av pappa Sasko, 44, och mamma Anna, 41, samt deras barn Elin, 10, och William, 8.

Läs mer här: I dag börjar Volvos självkörande bilar användas av vanliga bilister

kommentarer