Ingen Matthews – då nollade Toronto McDavid och kompani

By Uffe Bodin

Hockeyvärlden gick miste om duellen mellan Auston Matthews och Connor McDavid i natt. Men trots att Toronto Maple Leafs saknade sin fixstjärna lyckades man nolla och besegra Edmonton Oilers. Mycket tack vare sin reservkeeper.
– Det kändes jättebra, säger målvakten Curtis McElhinney efter 1–0-vinsten.

Auston Matthews kom inte till spel för Toronto Maple Leafs i natt. Den 20-årige stjärnan kolliderade med lagkamraten Morgan Rielly under lördagens möte med Pittsburgh Penguins, en smäll som såg ut att ta emot huvudet. Trots det spelade han ytterligare två byten i den matchen.

Men Maple Leafs har klarat sig bra utan Matthews den här säsongen och gjorde det även i natt. Åtminstone om man ser till resultatet. Matchen mot Connor McDavid och Edmonton Oilers var den femte han missade den här säsongen. Toronto har vunnit samtliga fem utan honom i laguppställningen.

I natt kom avgörandet på en gång. Det hade bara spelats 34 sekunder när Zach Hyman styrde in 1–0-pucken på ett backskott från Jake Gardiner. William Nylander hade assist på målet även han.

41 RÄDDNINGAR AV McELHINNEY

Fler mål blev det inte i Air Canada Centre. Det ska Toronto till stor del tacka sin reservkeeper Curtis McElhinney för. Han stoppade nämligen 41 skott i sin första start sedan 25 november.
– Det kändes jättebra, säger McElhinney till nhl.com.
– När man spelar back-to-back är det alltid tufft. Ibland är det ingen morgonvärmning, utan man får klara sig på egen hand. Nu fick jag en bra värmning för mig själv i morse och saker och ting kändes ganska bra.

Edmonton stod för något av ett bombardemang, men kunde inte få hål på målvakten. Oscar Klefbom var tillsammans med <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/player.php?player=25636" target="_blank"

Läs mer här: Ingen Matthews – då nollade Toronto McDavid och kompani

kommentarer