Inte förlorat på full tid sedan september

By Henrik Skoglund

Luleå går lika kraftfullt som en slåttermaskin i SDHL. Idag hemmabesegrade de HV71 med klara 4-1 och laget har bara förlorat en enda match under ordinarie tid den här säsongen.

Det var mot Linköping på hemmaplan den 16 september som Luleås enda förlust på ordinarie tid kom. Sedan dess har de inte tappat många poäng. Trots det ligger de på andra plats i tabellen, åtta poäng bakom just LHC som har fyra matcher fler spelade.

Igår slog Luleå HV71 och idag var det dags igen för möte mellan lagen i Coop Norrbotten Arena. Ronja Savolainen överlistade Sabina Eriksson i HV-målet redan efter dryga två minuter och lite senare i perioden nätade lagkaptenen Jenni Hiirikoski för 15:e gången den här säsongen. Bägge målen i powerplay.

TVÅMÅLSSKYTT

Den finska landslagsbacken Hiirikoski skulle även göra mål nummer 16 i den andra perioden och några minuter senare gjorde Anja Stiefel 4-0.

HV71 lyckades snygga till siffrorna en aning när Michelle Claesson reducerade till 4-1. Men närmare än så kom inte småländskorna och nu väntar en lång hemresa med noll poäng i bagaget från helgens två matcher mot Luleå.

The post Inte förlorat på full tid sedan september appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Inte förlorat på full tid sedan september

kommentarer