”Jag ska skriva en bok om marknadsföring”

By Anton Edman

Per Ledin är tillbaka i SHL. 39-åringen har skrivit kontrakt med Karlskrona. En av svensk hockeys största profiler har många tankar kring intresset för ligan.
– Vad berör i hockey? Det är bara att titta på SHL:s hemsida. Vilket klipp har högst intresse? Det är fighten som Sylvegård har med Karalahti. Det är den som är etta, säger Ledin till hockeysverige.se.

Många av SHL-klubbarna har svårt att locka publik till arenorna. Det finns såklart olika anledningarna till att stolarna gapar tomma. En anledning som diskuterats är saknaden av profiler. Exempelvis har Per Ledin varit klubblös under hela hösten.
– Nu har han tyvärr inget lag, men jag skulle älska att se honom i SHL igen, sa Karlskronas Mattias Karlsson till hockeysverige.se tidigare under hösten.
– Han ensam skulle dra 500 personer mer till hallen, bara genom att ha honom i laguppställningen. Men jag gillar bara själva auran kring Per Ledin för det finns så mycket mer än bara hockeyspelaren.

Nu får vi se om Karlsson har rätt. För tidigare idag kom nyheten att en av svensk hockeys största profiler är tillbaka i SHL. Ledin har skrivit på för Karlskrona säsongen ut. Faktum är att 39-åringen själv har en hel del tankar kring hur man ska locka publik till SHL-arenorna.
– Först och främst måste du spela bra hockey, så är det. För jag menar, det spelar ingen roll vad du går på så du vill och få en upplevelse där du känner dig berörd. Oavsett om det är bio, opera eller vad det är. Är det då hockey så vill du blir berörd. Och vad berör i hockey? Det är bara att titta på SHL:s hemsida. Vilket klipp som har högst intresse? Jo, det är fighten som (Emil) Sylvegård har med (Jere)

Läs mer här: ”Jag ska skriva en bok om marknadsföring”

kommentarer