”Jag vill tillbaka till Sverige”

By Uffe Bodin

Han lämnade Örebro för att ta chansen i KHL inför den här säsongen. Men utflykten till Kina och Kunlun Red Star blev inte vad Greg Squires hade hoppats på. Nu vill han återvända till Sverige.
– Jag vill komma till en klubb som kan göra mig bättre och som fungerar bra för familjen, säger Greg Squires till Mr. Madhawk.

Greg Squires gjorde 51 poäng på 96 SHL-matcher under sina två säsonger i Örebro. Inför den här säsongen tog han chansen i KHL och skrev ett tvåårskontrakt med kinesiska Kunlun Red Star. Där blev han snabbt impopulär hos coachen Mike Keenan och spelade bara fem matcher innan han hamnade utanför laguppställningen.

Trots att Squires har ett år kvar på kontraktet med klubben efter den här säsongen ser det ut som om han kommer att lämna redan innan transferfönstret stänger i februari. Det skriver Mr. Madhawk på sin blogg.

SEXA I ALLSVENSKANS POÄNGLIGA

– Jag vill tillbaka till Sverige, och har pratat med två klubbar, säger Squires till bloggaren.
– Jag vill komma till en klubb som kan göra mig bättre och som fungerar bra för familjen.

29-årige Squires kom till Sverige och Oskarshamn 2014 efter ett par säsonger i tyska andraligan. I Hockeyallsvenskan slog han till med 44 poäng på 51 matcher och blev sexa i poängligan. Det gav honom ett SHL-kontrakt med Örebro.

Nu blir det troligen en ny sejour i SHL för amerikanen, som spelade collegehockey på Western Michigan University innan han flyttade till Europa.

The post ”Jag vill tillbaka till Sverige” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: ”Jag vill tillbaka till Sverige”

kommentarer