Jeep Cherokee facelift visar upp nytt ansikte

By Mattias Rabe

Nuvarande

Utseendet kan ha legat modellen i fatet. Framför allt fronten var en snackis när bilen presenterades och det drogs paralleller med Pontiac Aztek som har blivit utnämnd till världens fulaste bil genom tiderna, bland annat här på teknikensvarld.se.

Men när Jeep nu meddelar att de tar med sig en uppdaterad version av Jeep Cherokee generation KL till den stora bilsalongen i Detroit nästa månad ser vi tydligt på bilderna att bjuder på något helt nytt. Borta är ”dubbelstrålkastarna” à la Citroën och Lynk & Co med övre, ”kisande ögon”. Jeep har nämligen satsat på en konventionell front med större strålkastare och tillhörande dimljus i det omgjorda spoilerpartiet. That’s it.

Baktill noterar vi uppdaterade bakljus och nyformad stötfångare som inte längre har husrum för registreringsskylten. I stället har nummerplåten getts utrymme på bakluckan. Den nya designen gör Cherokee mindre tung i rumpan, tidigare kändes bakluckan stor som en ladugårdsdörr med sina stora, rena plåtytor.

Interiört kan vi inte notera några större skillnader. Däremot ska det ha tillkommit förändringar under huven med mer effektiva motorer än de som erbjuds i dag, det vill säga de båda MultiJet-motorerna på 2,0 respektive 2,2 liter samt Pentastar-V6:an på 3,2 liter.

Jämför gärna dagens modell mot den uppdaterade i bildgalleriet nedan.

Läs mer här: Jeep Cherokee facelift visar upp nytt ansikte

kommentarer