JM började bygga för snabbt i Hyllie

HYLLIE JM kan åka på att betala en stor straffavgift för att man började bygga ett flerbostadshus vid Hyllie Boulevard innan alla tillstånd var klara.
Drygt 2,2 miljoner kronor kräver nu stadsbyggnadsnämnden.

Politikerna var dock inte helt eniga. M och L ville undersöka om det inte skulle vara möjligt att justera avgiften något.
– Vi har inga invändningar i sakfrågan. Men eftersom summan är av en sån dignitet ville vi se om man inte kunde sätta ner summan, säger nämndens andre vice ordförande, moderaten Tomas Petersson.
Men de rödgröna tyckte att det skall gälla lika för alla. Hade det inte funnits ett tak i straffavgiften så hade JM fått betala nästan dubbelt upp mot de 2,2 miljoner man nu måste punga ut med eftersom avgiften beräknas på ytan.

Ärendet har stötts och blötts en del eftersom det var redan januari 2014 som tjänstemän från stadsbyggnadskontoret upptäckte att JM gjutit garage och det första våningsplanet innan det så kallade startbeskedet var klart på sitt flerbostadshus i Hyllie Boulevard, mittemot Malmö arena.

JM tyckte inte överträdelsen var så farlig. Firmans advokat argumenterade att det ju bara var en begränsad del av som hade påbörjats.
”JM är väl medvetet om att startbesked ska finnas innan byggnation får påbörjas och

Läs mer här: JM började bygga för snabbt i Hyllie

kommentarer