Jonsson Fjällbys gulddrömmar ska sudda ut silverbesvikelsen – ”Inte släppt det än”

By Kajsa Kalméus

Han har ännu inte släppt den bittra förlusten i JVM-finalen för snart en månad sedan. Och trots att det inte märkts utåt har hans energi tagit en tid att få tillbaka. Men nu har Axel Jonsson Fjällby siktet inställt mot en gyllene vår.
– Jag tycker absolut att vi har chans att ta SM-guld, säger JVM-sensationen till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Vi minns mycket väl hur det såg ut när den snabbskrinnande stockholmaren, med en mäktig man yvigt flygande kring axlarna, satte av mot motståndarmålet. Axel Jonsson Fjällby gjorde en oerhört stark turnering och med sin intensitet och speed överraskade han såväl åskådare och experter på plats som folk hemma i sofforna.

Nu har det gått snart en månad sedan Sverige förlorade i finalen mot Kanada och juniorerna är tillbaka i den sista fjärdedelen av SHL:s grundserie. Mycket har gått tillbaka till det vanliga, men samtidigt är inget som det var tidigare.
– Det kommer krävas mycket av mig för att släppa den där finalen. Man känner sig som en förlorare, säger Axel Jonsson Fjällby när hockeysverige.se träffar honom i Scandinavium efter att hans Djurgården besegrat Frölunda på bortaplan.

Besvikelsen etsade sig fast rejält i den 19-årige forwarden och han har svårt att acceptera hur guldet gled honom och lagkampraterna ur händerna.
– Man vet ju att ett silver är bra, men eftersom man var så nära ett guld så känner man sig lite som en förlorare.

Förutom det snöpliga slutet är Stockholmssonen ändå glad över tiden i Buffalo och berättar att det var en rolig upplevelse. I och med hans fina prestationer, inklusive 2+2 på sju matcher i poängprotokollet, blev han dessutom objekt för en större uppmärksamhet än han kanske räknat med.
– Det var bara roligt, bara positivt. Det ger mig energi, liksom. Men jag försöker att inte tänka på det så mycket.

Läs mer här: Jonsson Fjällbys gulddrömmar ska sudda ut silverbesvikelsen – ”Inte släppt det än”

kommentarer