JULKALENDERN 22/12: ”En av Sveriges bästa backar någonsin”

By Valentina Lizana Wallner

Sveriges kanske bästa back genom tiderna? Ja, en av dem i alla fall. Emma Eliasson var något alldeles speciellt inom svensk damhockey innan hon trist nog valde att lägga av inför den här säsongen. I dag möter ni backstjärnan i Valentinas julkalender.

Emma Eliasson är en glädjespridande bolltalang från Kiruna. Rapp i käften och likaså på isen. Kanske lite för offensiv ibland, men hon hann oftast hem och rädda upp sina misstag ändå tack vare sin magiska skridskoåkning. Med perfekta pass upp till forwards och ett slagskott som få målvakter hann reagera på så tycker jag hon var en av Sveriges bästa backar någonsin.

Fem snabba frågor till Eliasson:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Mitt bästa hockeyminne med Damkronorna är helt klart OS i Turin -06 och hela den säsongen. Mycket på grund av OS-silvret. Men generellt så har OS-turneringarna alltid varit det absolut häftigaste. Under årens lopp har man även en rad fantastiska minnen med sig i bagaget. Men OS-turneringarna sticker ut mest.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Min bästa egenskap på planen var nog spelförståelsen och modet att våga vara kreativ.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Att värdera mina lägen var något som jag länge hade svårt med, men det var något som blev bättre med åren.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
Maria Rooth är den bästa jag har spelat med. Hon var outstanding i alla kategorier vare sig det kom till på gymet eller på isen.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag skulle vilja ge min gamla landslags-och klubbkollega Joa Elfsberg en stock snus som tack för alla åren. Joa var en grym förebild både på landslagssamlingar och

Läs mer här: JULKALENDERN 22/12: ”En av Sveriges bästa backar någonsin”

kommentarer