JULKALENDERN 24/12: Min förebild, min inspirationskälla och min fiende

By Valentina Lizana Wallner

Slutet är här! Vi säger GOD JUL och avslutar Valentina Lizana Wallners julkalender med att öppna den 24:e och avslutande luckan. Bakom den finns den kanske mest omskrivna svenska damspelaren genom tiderna, målvaktstjärnan Kim Martin Hasson.

Hon var min förebild, men också min största fiende. Kim Martin Hasson är en glad och ödmjuk person som under många år var världens bästa målvakt. Hennes autograf från 2002 har jag fortfarande kvar i byrålådan. Till slut fick jag äran att tävla mot Kim i landslaget. Under nästan tio år spelade och tävlade jag med henne och Sara Grahn, nuvarande målvakten i landslaget, om en plats. Utan Kim och Sara skulle jag aldrig kommit så långt i min karriär. Kim kommer för alltid stå med i historieböckerna, och för alltid vara värd lucka 24 i min julkalender.

Tack för att ni följt med Damkronorna Legends Julkalender 2017!

Avslutningsvis fem snabba frågor till Martin- Hason:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Helt klart när vi tog OS-silver 2006.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Spelsinnet.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Handskarna.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Maria Rooth.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– En Cola Light till Elin Holmlöv. En nära vän som jag spelade tillsammans med i många år, både i Sverige, Ryssland och i USA. I USA visste jag att hon var vaken då hon öppnade en Cola Light.

Foto: Privat

The post JULKALENDERN 24/12: Min förebild, min inspirationskälla och min fiende appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: JULKALENDERN 24/12: Min förebild, min inspirationskälla och min fiende

kommentarer